Сьогодні відбулося перше засідання Басейнової ради Південного Бугу в оновленому складі. Під час  засідання було затверджено План роботи та завдання басейнової ради на 2024 рік.

Розглянуто проєкт Плану управління річковим басейном Південного Бугу (2025-2030). З доповіддю щодо цього питання виступила Олена Мислицька, начальниця відділу водних відносин та басейнової взаємодії, яка розповіла присутнім про стан готовності ПУРБ Південного Бугу, його зміст та основні завдання.

Присутнім також було роз’яснено подальші кроки, які необхідно виконати для затвердження ПУРБ Південного Бугу Кабінетом Міністрів України.

Це зокрема:

- проходження процедури СЕО;

- громадське обговорення;

- схвалення басейновою радою проєкту ПУРБ.

Ще одним питанням порядку денного було погодження пропозицій до Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік в басейні Південного Бугу.

Представники водогосподарських організацій басейну презентували свої пропозиції, що пропонуються до фінансування за рахунок коштів державного бюджету КПКВ 2707070 «Захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь, в тому числі в басейні річки Тиса у Закарпатській області».

Під час засідання відбулося жваве обговорення усіх питань порядку денного. Участь в обговоренні прийняли також представники Держводагентства України Марія Шпанчик, начальниця управління забезпечення водними ресурсами та Євген Жирко, начальник управління держмайна та інвестицій.

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»